Annas innlegg til Oslo Venstres årsmøte 2016

Kjære årsmøte,


Mitt navn er Anna Dåsnes og jeg er nestleder i Oslo Unge Venstre. Jeg skulle egentlig snakke om noe helt annet i dag, men i går hadde jeg det verste og mest nedverdigende møtet jeg har opplevd i politikken. Det er sikkert mange av dere som allerede har fått med dere saken om da jeg og to andre unge Venstre-kvinner opplevde sjikane og hets på 8.marskomiteens parolemøte i går kveld.


Av respekt for årsmøtet velger jeg å ikke gjengi det som ble sagt om oss, men kort oppsummert var det sjikanerende, upassende og det kom fram at vi som Venstre-kvinner ikke var ønsket. Jeg  vet at mine meninger i enkelte likestillingssaker kan provosere, også i denne salen.  Men det gir ingen grunn til at voksne damer som kaller seg selv for feminister og mener de jobber mot kvinneundertrykkelse skal komme med støtende kommentarer etter at vi brukte vår ytrings-og forslagsfrihet.


Mitt største problem med dette er at det gjør at 8.mars ikke blir en dag for alle kvinner. Det blir en dag for noen kvinner på ytterste venstre fløy. Det stemmer ikke at disse meningsbærerne har patent på god likestillingspolitikk. Venstre har en historie å være stolt av, og vi viste senest i dag at vi er relevante i likestillingsdebatten med en interpellasjon om likestilling i næringslivet.


Jeg nekter å la Kari Jaquesson og resten av Ottar la meg skremme fra å delta i likestillingsdebatten og jeg nekter å la dem gjøre kvinnedagen til en dag ikke alle kvinner føler seg hjemme på.


Kjære årsmøte, jeg håper dere er med meg i kampen for å samle Kvinnebevegelsen og vise at det ikke er noen motsetning i å være feminist og liberal.