Bompenger: - Det skal koste å forurense


Unge Venstre-leder Sondre Hansmark

- Mange av politikerne i bompengedebatten er feige. De tør ikke stå opp for at de som forurenser faktisk også skal betale for det, mener Unge Venstre-leder Sondre Hansmark.

Forurenser skal betale


Unge Venstre vil beskytte prinsippet om at den som forurenser må betale, og heller satse på andre tiltak for å ta vare på familiene med minst ressurser. I en uttalelse fra Unge Venstres landsstyremøte sist helg heter det blant annet at «Det skal være mer lønnsomt å reise kollektiv enn å kjøre en bensinbil til jobb hver dag».


- Dette er et prinsipp de fleste partier er enige om, men det må også følges opp i praksis. Det miljøvennlige alternativt skal alltid være det billigste, enkleste og raskeste. Poenget med bompenger er nettopp at det skal kjennes på lommeboken å forurense, og at vi skal finansiere viktige kollektivprosjekter, fastslår Hansmark.


Det miljøvennlige alternativt skal alltid være det billigste, enkleste og raskeste.

Ulikhet er mer enn bompenger


Hansmark mener bompengemotstanderne fordummer ulikhetsdebatten ved å redusere den til å kun omhandle bompenger.


- For å minske ulikhet finnes det mange andre ting vi heller burde redusere prisene på. Det kan være billetter til kollektivtrafikken, barnehage, SFO eller lignende. Vi burde heller prioritere at de med minst får større muligheter, enn å gjøre det billigere å forurense, mener Unge Venstre-lederen.Hele uttalelsen kan du lese her.