Disse tre får en uke på Stortinget!

14. oktober er Venstre klare for å ta imot tre engasjerte Unge Venstre-medlemmer, som er blitt valgt ut gjennom en tøff søknadsprosess. De skal delta på Talentakademiet, som ligger på Unge Venstres øverste skoleringstrinn, og tilbringer dagene på Stortinget, og får tøffe caser og spennende skoleringer på kveldstid.


I år har vi valgt å legge toppskoleringen til 14.-22. oktober, kanskje den mest hektiske perioden på Stortinget; statsbudsjettet legges frem, og de tre som er valgt ut får innblikk i spennende prosesser og får være med å utforme innenfra. Ingen dag er lik på Stortinget, og de kommer til å møte nye utfordringer hver dag. I tillegg får de besøke relevante aktører og organisasjoner, som kommer til å gi dem skolering på toppnivå, og de skal bli grillet i alt fra mediehåndtering til organisasjonsforståelse.


Møt de tre som har fått muligheten:


Even Aronsen

Even Aronsen på straks 20 år er fylkesleder i Troms og studerer sosiologi ved Universitetet i Nordland. Som én av fire stykker startet han opp og ledet Harstad og Kvæfjord Unge Venstre, og etter kun ett år var det så mye som 40 medlemmer i lokallaget. Han har satt Troms UV på kartet, og vi tror at Even har et utrolig potensial.


- Jeg er veldig glad for å ha blitt valgt ut. Jeg ser fram til en krevende og spennende uke, og håper på å få mye ny kunnskap til å gjøre en god jobb for organisasjonen framover.


Funfact: Har vært drillgutt i korps.


Kjersti Brevik Møller

Kjersti Breivik Møller på 23 år er internasjonal leder i Unge Venstre, og har tidligere vært fylkesleder i Oppland. Hun har vært en stor ressurs for UV, og har gjort mye for å inkludere hele organisasjonen i det internasjonale arbeidet. Hennes engasjement og gode humør smitter, og hun har en imponerende arbeidskapasitet - vi gleder oss til å se henne gi alt under Talentakademiet.


Fun fact: Har fått en svensk integreringsminister til å rulle rundt på gulvet.


Jacob Handegard

- Jeg er utrolig stolt over å bli valgt ut til Talentakademiet. Det blir spennende og lange dager, men helt sikkert noe av det mest givende jeg har gjort i mitt unge politiske liv.


Jacob Handegard på 19 år har vært medlem i litt over tre år og har vært aktiv fra første dag. Som fylkesleder i Aust-Agder har han markert seg tydelig i sitt hjemfylke, og har ikke vært redd for å fronte kontroversielle saker. Det han er mest stolt over er å ha gjennomført en skikkelig god skolevalgkamp i fjor, og det viste han viktigheten av å bygge opp en sterk orgainsasjon med gode folk.


Funfact: Kommer fra Arendal, men har aldri vært på Hovefestivalen.