Hils på Unge Venstres nye fylkesledere!

Siden november 2014 har Unge Venstre fått 6 nye fylkesledere, fra nord i Troms til sør i Vest-Agder. Det er store utskiftninger i landsstyret, men det er ikke noe problem når det er så bra folk kommer inn og styrker Unge Venstre som organisasjon! 


Melissa Tveit er den ferskeste fylkeslederen, for Vest-Agder Unge Venstre. Hun er 17 år, bor i Kristiansand, og er i sitt andre år på videregående, og tar IB-programmet. «Jeg ble med i Unge Venstre fordi jeg ville være med å kjempe kampen for de svake i samfunnet. Unge Venstre snakker for de som ikke har sin egen stemme, både mennesker, dyr, og naturen. Unge Venstre er også et av de grønneste ungdomspartiene, og kjemper for viktige saker slik som sikringen av en bærekraftig fremtid.» Ved siden av UV, er Melissa aktiv med håndball og karate, og er en naturentusiast som tilbringer mye tid i skog og mark.


I februar 2015 ble Yngve Horvei valgt som ny leder for Oppland Unge Venstre. Yngve er 17 år og holder til på Lillehammer. Der går han andre året på Medier og kommunikasjon. Yngve sitter også i landsstyret til Europeisk Ungdom og er elevrådsleder på Gausdal videregående skole. Han har også vært nestleder i Lillehammer Ungdomsråd og tillitsvalgt i Elevorganisasjonen. Yngve har vært med i Unge Venstre siden januar 2012, og gleder seg til å være fylkesleder: «Det flotte med å være fylkesleder, er at jeg kan jobbe for et grønnere, mer liberalt og globalisert Oppland og ha det gøy mens jeg gjør det.»


Ny fylkesleder i Hordaland Unge Venstre er Ingrid Handeland, siden januar 2015. Ingrid, opprinnelig fra Kvinnherad, er 21 år og studerer rettsvitenskap i Bergen. "Som fylkesleiar ynskjer eg at dei ulike lokallaga i Hordaland skal vere godt rusta til valkamp, få den opplæringa dei treng, samt få til eit engasjement på tvers av kommunegrensene som gjer det attraktivt å vere med i Unge Venstre." Ingrid brenner for mange liberale saker, spesielt rettssikkerhet, personvern, og asyl- og kunnskapspolitikk.  


Buskerud Unge Venstre fikk ny fylkesleder i desember 2014, ved navn Julius Aleksander Mikkelsen. Julius er 16 år fra Konnerud i Drammen. Han går studiespesialiserende på Akademiet i Drammen, og håper å studere psykologi videre. Julius sin hjertesak er skolepolitikk. Han ønsker å bygge et sterkt Buskerud Unge Venstre, og «har mye å tilby med kreative (dog kanskje litt radikale) innspill, og variert erfaring fra både privat og offentlig skole.»


Elise K. Jenssen, 16 år fra Harstad, har tatt over som fylkesleder i Troms Unge Venstre. Hun går første år på Heggen VGS, og har tidligere vært nestleder i fylkesstyret og i Harstad Unge Venstre. «Jeg er med i Unge Venstre fordi vi taler saken til de svakeste i samfunnet. Som fylkesleder gleder jeg meg til å bidra til å skape en organisasjon med stor takhøyde hvor alle kan føle tilhørighet.»


I Sør-Trøndelag Unge Venstre er Konstanse Løfors ny leder. Hun er 17 år gammel og bor i Trondheim, hvor hun går studiespesialisering med entreprenørskap. Ved siden av Unge Venstre har hun blant annet vært med i Natur og Ungdom, og hun var tidligere leder av lokallaget i Trondheim. "Gjennom Unge Venstre har jeg fått noen av mine beste minner, beste evner og beste venner. Som fylkesleder jobber jeg for at flere skal oppleve Unge Venstre på den måten, slik at vi blir mange på laget om et grønnere Sør-Trøndelag."