Innstilt til toppverv

Even Aronsen (19) fra Kvæfjord og Elise K. Jenssen (16) fra Harstad er innstilt som henholdsvis sentralstyremedlem og 3. vara til landsstyret i Unge Venstre.


Even Aronsen, som er fylkesleder i Troms Unge Venstre og medlem av Unge Venstres kunnskapspolitiske utvalg, er innstilt som medlem av sentralstyret.


– Jeg er utrolig glad og stolt, men også svært ydmyk over at valgkomiteen har valgt å innstille meg som sentralstyremedlem. Jeg ser fram til landsmøtet, ikke bare fordi jeg kan bli valgt inn i sentralstyret, men også fordi det er mange spennende og viktige politiske kamper som skal kjempes, sier han.


Aronsen ble aktiv i Unge Venstre for bare to år siden, og engasjerer seg i spørsmål om utdanning og sosiale utfordringer. Han var en av fire initiativtakere som startet opp Harstad og Kvæfjord Unge Venstre, som i løpet av ett år gikk fra fire til 40 medlemmer. Han ble valgt som fylkesleder i fjor.


Med seg på landsmøtet har Aronsen politisk nestleder i fylket, Elise K. Jenssen, som er innstilt som 3. vara til Unge Venstres landsstyre. Hun har vært aktiv i Unge Venstre i ett år, og brenner for norsk EU-medlemskap og utdanningspolitikk.


– Jeg er henrykt over tilliten jeg har fått fra valgkomitéen. Det er veldig spennende, forteller Jenssen.


På årets landsmøte skal hun, sammen med resten av gjengen

fra Troms, blant annet kjempe for en friere skole.


– Det viktigste for meg er at alle skal kunne gå på en skole hvor man i større grad skal kunne bestemme over sin egen skolehverdag. Politikere vet ikke alltid hva som passer best for deg – det er det bare du som gjør.

Unge Venstres 75. ordinære landsmøte finner sted i Larvik 24. til 26. oktober.


Saken kom på trykk på ht.no i går (29.09.14), les den her: http://www.ht.no/incoming/article10180777.ece

Siste innlegg

Se alle

Harstad sparker i gang sesongen

Harstad & Kvæfjord Unge Venstre åpner årets møtesesong med et tema som angår oss alle - skolepolitikk. Fylkesleder Elise Klausen Jenssen skal innlede kort om hvorfor Unge Venstres skolepolitikk er bes