Møt de nye lokallagslederne!

Det har vært årsmøte i Asker og Bærum, Follo og Romerike Unge Venstre der det ble valgt nye lokallagsledere.


Først ut, var Follo Unge Venstre som hadde årsmøte allerede i februar. Den nye lederen, Hanna Meyer Thuestad, er 24 år gammel fra Oppegård, men studerer på NMBU i Ås. Hun er kommunestyrerepresentant i Oppegård kommune, og sitter i for miljø og plan (UMP). Da kommer det kanskje ikke som en overraskelse at hun interesserer seg for transport- og arealplanlegging i politikken. Som en stolt hund- og katteier er hun også særlig opptatt av dyrevelferd.


Lokallaget i Romerike hadde årsmøte i mars, og der var det Marcus André Pettersen som ble valgt til leder. Han er 18 år og går på Lillestrøm vgs. på spørsmål om hva som interesserer han, svarer han: "Det som fascinerer meg mest her i verden er samfunnet, og hvordan mennesker oppfører seg i det. Jeg er også veldig opptatt av at alle skal ha frihet til å leve gode liv, men hvis jeg skulle vært mer spesifikk rundt det jeg interesserer meg for ville jeg sagt samspillet mellom økonomi og miljø."


Sist ut var Asker og Bærum Unge Venstre. De hadde årsmøte forrige uke, og valgte Jørgen Vikjord til ledervervet. Jørgen er 17 år og går på Rud. Han meldte seg inn i Unge Venstre først og fremst på grunn av miljøpolitikken og liberalismen. "Jeg er opptatt av individets frihet, og mye av Unge Venstre sin poltikk kretser rundt nettop dette," forteller han.