Nå er sjansen for en uke på Stortinget din!

Endelig er det klart for et av de viktigste arrangementene til Unge Venstre i 2014: Talentakademiet!


Lyst til å pushe dine egne grenser lenger enn du trodde var mulig? Ønsker du å utvikle lederegenskapene dine, utvikle og skape ny politikk, lære mer om mediearbeid og banke andre ungdomspartier i debatter? Da er Talentakademiet noe for deg!


Talentakademiet innebærer en hel arbeidsuke i praksis på Stortinget, lærerik skolering på Venstres Hus og spennende oppgaver på Venstres landskonferanse.


- Jeg har allerede vært i mye kontakt med Venstres stortingsgruppe og rådgiverne, og de lover tidenes opplegg og gleder seg utrolig til å ta imot UV-medlemmene som blir valgt ut. Dette er en erfaring man virkelig ikke vil gå glipp av, sier skoleringsansvarlig og nestleder, Alva Eide.


Du vil oppnå følgende mål (og mer) under Talentakademiet:


- Kunne stille høyt oppe på lister - Vite hvordan politikk gjennomføres og er bygget opp nasjonalt blant moderpartiene - Kunne nå ut til nasjonale medier - Delta i TV-/radiodebatter - Holde nasjonale appeller


Du må ha fullført RA'14/UV2 og NA/UV3 for å søke, og tre dyktige blir plukket ut til å delta. Alt du må gjøre er å holde av datoene 15. oktober-22. oktober og svare på oppgavene under. Du vil få politisk fravær hvis det behøves.


Årets oppgaver:

1. Du er ungdomskandidat i fylket ditt og blir kontaktet av en journalist som lurer på hva Venstre mener om legalisering av cannabis. Rundt 1000 tegn (inkl mellomrom).


2. Du blir ringt av politisk redaktør i en nasjonal avis som vil at du skal skrive en kronikk om Venstre bør gå inn i regjeringen denne perioden (2013-2017)?

Hvorfor/hvorfor ikke? Maks 4000 tegn (inkl mellomrom).


3. Du er fylkesleder, og oppdager at en 16-åring fra fylket ditt bryter reglene ved å drikke alkohol. Du går bort for å si fra, men personen kommer deg i forkjøpet og forteller om problemer hjemme. Hvordan løser du situasjonen? Rundt 600 tegn (inkl mellomrom).

Frist: 1. september Sendes til: alva@venstre.no