Nå er sjansen for en uke på Stortinget din. Søk på Talentakademiet!

Har du en drøm om å jobbe på Stortinget, i Regjeringen eller bli valgt som stortingskandidat? Vil du jobbe med Venstres stortingsgruppe og regjeringsmedlemmer? Ønsker du erfaring fra den hektiske hverdagen i nasjonal politikk, skape ny politikk og banke andre ungdomspartier i debatter? Og ikke minst utfordre komfortsonen? Da er Talentakademiet noe for deg.

Foto: Silje R. Kampsæter, aktivioslo.no, Flickr

Talentakademiet er Unge Venstres øverste skoleringsnivå. Talentakademiet foregår over fem dager, og mesteparten av tiden vil du jobbe sammen med Venstres folkevalgte og ansatte på Stortinget og i regjeringsapparatet. Med andre ord byr Talentakademiet på verdifull erfaring med politikk på nasjonalt nivå. Talentakademiet avholdes én gang årlig, hvor 3-4 heldige personer får mulighet til å delta.


TA’2018 arrangeres fra 27.mai-1.juni, hvorav 28.mai-1.juni foregår på Stortinget og i regjeringsapparatet. 27.mai er en felles forberedelsesdag i Oslo.


Dersom du ønsker å delta på Talentakademiet 2018 må du svare på de tre spørsmålene som følger under. For å søke må du også ha gjennomført Nasjonalakademiet 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 eller tilsvarende skoleringsnivå fra 2013 eller tidligere.


Frist for å søke er søndag 6.mai. Søknadene sendes til tiril.barland@venstre.no.


Spørsmål 1: Hvem er du? Forklar kort hvem du er. Inkluder navn, alder, eventuelle nåværende eller tidligere verv i Venstre og Unge Venstre, samt litt om hvorfor du passer som deltaker på TA’18.


Spørsmål 2: Appell om flyktninger Tenk deg at Sosialistisk Ungdom arrangerer en demonstrasjon i solidaritet med Syria, der kravet er at Norge må ta imot flere kvoteflyktninger. Unge Venstre slutter seg til demonstrasjonen og du skal holde appell. Skriv appellen, på maks 1500 tegn (inkludert mellomrom).


Spørsmål 3: Kronikk til Sondre Tenk deg at du skal være ghostwriter for leder i Unge Venstre og skrive en kronikk/innlegg for Sondre på maks 3000 tegn inkl. mellomrom. Kronikken må være innenfor et av Unge Venstres hovedområder, dvs. klima og miljø, internasjonalt samarbeid eller skolepolitikk. Husk også at ettersom du skriver på vegne av leder i Unge Venstre må det være i tråd med Unge Venstres politikk.