Nasjonalakademiet 2017

Nå våres det endelig, og da er tiden kommet for å søke på Nasjonalakademiet 2017! Unge Venstre skal mellom 26. – 30. april arrangere en intensiv toppskolering for inntil 10 utvalgte medlemmer. Kanskje du er en av dem?


Nasjonalakademiet er Unge Venstres neste høyeste skoleringsnivå og er for deg som ønsker å være aktiv i Unge Venstre en god stund, og som har lyst til å stille til eller innehar høyere verv. På Nasjonalakademiet får du en grundig innføring i Unge Venstre hovedområder, samt debattskolering, skrivetrening og masse gode venner.


Nasjonalakademiet avholdes fra onsdag til søndag, 26. – 30. april. I løpet av dagene vil deltakerne få mange, varierte og krevende utfordringer, under ledelse av fremragende skoleringsholdere. Arrangementet vil finne sted i en felles, hyggelig hytte i Ål, noe som også gjør Nasjonalakademiet til en sosial og morsom opplevelse.


Nasjonalakademiet starter kvelden onsdag 26. april, så det er lagt opp til at deltakerne kan ha en vanlig dag på skole eller jobb. Du vil også få attest for politisk fravær dersom det trengs.


Krav for å søke

Deltakeren må:

– ha betalt medlemskontingenten sin til Unge Venstre inneværende år

– ha mulighet til å delta alle dager


Søknad

For å søke på nasjonalakademiet 2017 må du skrive et søknadsbrev. Det må inkludere navn, telefonnummer, lokal- og fylkeslag, eventuelle verv, og en kort tekst på rundt 100 ord om motivasjonen for å søke.


I tillegg må du svare på de to oppgavene under. Den første oppgaven er et ideologisk rettet, mens den andre er mer organisatorisk. Merk at det ikke nødvendigvis finnes ett riktig svar. 300 ord holder.


1) Kommenter påstanden ”Å være liberal betyr at man kan gjøre akkurat hva man vil, så lenge det ikke skader andre”


2) Du er leder i et lokallag som arrangerer et medlemsmøte. En av de nyere medlemmene kommer bort til deg og sier at vedkommende føler seg fryst ute av et av de eldre medlemmene. Hva gjør du?


Søknadsbrev og svar på oppgavene sendes til sondre.hansmark.persen@venstre.no innen 20. mars 2017.


Har du spørsmål? Send Sondre en mail på adressen over, eller send melding eller ring på 993 95 536