Ny ledertrio i Oslo Unge Venstre

På Oslo Unge Venstres ekstraordinære årsmøte 09. april, ble det valgt ny leder, to nye nestledere og fylkesstyret ble supplert.Anna Dåsnes er valgt som ny leder. Hun er 17 år og bor på Kjelsås.


-Jeg gleder meg veldig mye til å jobbe for et grønt, varmt og liberalt Oslo. Vi trenger et sterkt Unge Venstre i Oslo om vi skal få en by med et bredt kulturliv, som møter befolkningsveksten på en fornuftig måte og som tar hånd om de svakeste,

sier hun.


Vilde Marie Ystmark er valgt som ny 1.nestleder. Hun er tidligere fylkesleder i Nordland Unge Venstre og sitter i Unge Venstres internasjonale utvalg. Under generell politisk debatt snakket hun om Vest-Sahara.


-Vest-Sahara er Afrikas siste koloni, og Saharawiene har krav på å få tilbake sine Marokkansokkuperte områder. Det er viktig å sette internasjonalt fokus på en konflikt som er blitt glemt i media.


Som ny 2.nestleder ble Sverre Skre valgt. Han er blant annet Kommunikasjonsansvarlig ved Fagutvalget ISV, og studere på Universitetet i Oslo. Han har mye erfaring med sosiale medier gjennom blant annet Forsvaret. På årsmøtet fremmet han flere uttalelser, blant annet om finansiering av trossamfunn.


Slik ser det nye fylkesstyret ut:

Leder: Anna Dåsnes

1.Nestleder: Vilde Marie Ystmark

2. Nestleder: Sverre Skre

Styremedlem: Simon Seland

Styremedlem: Ole Kristian Sandvik

Styremedlem: Linn Skyum

Styremedlem: Sophie Amalie Munck

Styremedlem: Maria Katinka Lie

1.Vara: Olav Persson Ranes

2.Vara: Bendik Gran Johnsen

3.Vara: Maria Aas Andersen

4.Vara: Emanuel Waal

5.Vara Ragnar Wien


I tillegg vedtok årsmøtet at en representant fra Oslo Liberale Studentforening skal ha møte-, forslag- og stemmerett i fylkesstyret.