Oslo på Unge Venstres landsmøte 2015Fin helg i Oslo Unge Venstres landsmøte er over for nå, og Oslo Unge Venstre er glade for både gjennomslag i politikk og for at Oslo er sterkt representert i sentrale verv i året som kommer.


-Landsmøtet er en av årets største begivenheter i Unge Venstre, sammen med sommerleir og Kick-Off. Derfor er det ekstra hyggelig at det har gått så bra som det gjorde i år, sier Tor Frøytvedt Dahl, leder i Oslo Unge Venstre.


Uttalelser Oslo Unge Venstre var nemlig innsender av hele to av fem uttalelser som ble behandlet og vedtatt på landsmøtet. Den ene handler om hvordan myndighetene svikter når barn forsvinner fra asylmottak.


-Hvis et norsk barn hadde forsvunnet, hadde det vært ramaskrik og førstesides presseoppslag, heldigvis. Likevel forsvant det i fjor 42 barn fra norske asylmottak, nesten uten at noen hørte om det. Sånn går det ikke an å holde på, kommenterer han videre. Uttalelsen ble skrevet av styremedlem Linn Skyum.


Den andre handlet om at verdens tekstilindustri må omstille seg for en grønn fremtid. Tekstilindustrien står for en overraskende stor del av verdens ressursbruk og utslipp av miljøfiendtlige stoffer.


-Tekstil- og klesindustrien må omstille seg på akkurat samme måte som alle andre må. Det interessante er at det finnes flere substitutter for bomull som enkelt kan tas i bruk, nå handler det om å vri avgiftssystemet om slik at det lønner seg å ta grønne valg, fortsetter han. Uttalelsen ble skrevet av sentralstyremedlem og tidligere nestleder i Oslo Unge Venstre, Sunniva Eide.


Fremover! Nå gleder Oslo Unge Venstre seg til å arrangere det neste nasjonale arrangementet til Unge Venstre, i samarbeid med Akershus. Dato fastsettes om kort tid, og det vil bli sendt ut mer informasjon.


-Tusen takk til alle som deltok på landsmøtet! Jeg er spesielt stolt av delegajonen

fra Oslo Unge Venstre som holdt bunnsolide innlegg fra talerstolen, og for å være det fylkeslaget som sendte inn klart flest uttalelser. Nå ser jeg utrolig frem til Kick Off og sommerleir, avslutter han.


Valg Oslo Unge Venstre-medlemmer som ble valgt til verv på landsmøtet:

Sentralstyret: Grunde Kreken Almeland - 1. nestleder Ragnhild Tryti Forsberg - 1. vara til sentralstyret


Direktevalgte til landsstyret: Tor Frøytvedt Dahl - direktevalgt Anna Dåsnes - direktevalgt Audun Gotaas Bonde - direktevalgt Linn Skyum - 3. vara til de direktevalgte


Internasjonalt Utvalg: Martin Nygaard - IU-medlem


Valgkomiteen: Sunniva Marie Hustoft Hans Christian Paulsen