Regnbuedagene mer vellykket enn noen gang

I går var det siste dagen av Regnbuedagene i Bergen, en festival for å markere ønsket om et samfunn der alle lesbiske, homofile, bifile og transpersoner åpent kan leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert og/eller trakassert. Unge Venstre og Venstre støttet selvfølgelig Regnbuedagene, og gikk i paraden og holdt appell.


-Norge er et land som, sammenlignet med mange andre steder i verden, har en stor aksept for LHBT-befolkningen, og jeg er stolt over å komme fra et parti som alltid har stått i spissen - helt fra å fjerne straffeloven på 70-tallet, til ekteskapsloven og retten til adopsjon nå på 2000-tallet. Sammen med dere har politikerne fått viktige ting til å skje for LHBT-befolkningen, og nå er det nye kamper som må kjempes, var en del av åpningen til Alva Eides appell i går.


1.nestlederen holdt sammen med de andre ungdomspartiene appell i går på avslutningen av Regnbuedagene. Det var et utrolig vellykket arrangement, med nesten 1000 stykker i paraden, og solen skinte som den aldri hadde gjort før. Alle andre år har det vært regn, og det har kommet kommentarer om at dette er en beskjed fra Gud. Det kunne ikke bli sagt om gårsdagen. Nå er det på tide å kjempe videre, og Eide avsluttet appellen slik:


-Min drøm er at vi får et samfunn der alle i befolkningen vår føler at de har en sosial tilhørighet, et samfunn der alle føler seg like verdig, jeg vil ha et samfunn der rikshospitalet ikke har monopol på kjønnskorrigerende behandling, der lesbiske, bifile og homofile kan gi blod, der man har andre alternativer enn kun «kvinne» og «mann» i passet, og der Norge alltid har solidaritet med LHBT-befolkningen verden over. Og jeg lover til dere nå at jeg sammen med Unge Venstre og Venstre, og forhåpentligvis sammen med flere av dere, skal kjempe disse kampene fremover så vi får et samfunn som ikke bare sier at alle mennesker er like mye verdt, men viser det hver eneste dag.


Tusen takk til alle som møtte opp i går og gikk i paraden!