Reisebrev fra IFLRY i Thessaloniki

Hva: IFLRYs general assembly Når: 1-4. juni 2017 Hvor: Imperial Palace Hotel - Thessaloniki, Hellas Deltakere: Elin Engerbakk (leder IU), Tord Hustveit (leder UV) og Nora Waagbø


Bildet fra v.: Nora Waagbø, Elin Engerbakk, Tord Hustveit, Øyvind Dammerud (deltok på vegne av liberale studenter)

Torsdag 1. juni reiste Elin, Tord og Nora ned til Thessaloniki for å delta på IFLRYs General Assembly (GA). Dette er det høyeste organet i vår internasjonale paraplyorganisasjon, arrangert to ganger i året. Programmet startet rundt middagstid på torsdagen, vi ankom hotellet på kveldstid og fikk dermed ikke deltatt første dag.


Programmet startet kl 0900 på fredagen. Den dagen hadde vi et gruppearbeid om sosiale utfordringer, en ekstern innleder snakke som autonomi og en annen om entreprenørskap. Videre holdt CALD youth (Counsil of Asian Liberal and Democrats) en presentasjon om seg selv og vi fikk en orientering fra organisasjoner som har søkt medlemskap i IFLRY. På middagen den dagen holdt varaordføreren av Thessaloniki en altfor lang tale om den økte turismen til byen.


Første post på lørdagens agenda var uttalelser. Begge våre uttalelser, “The forgotten people of Myanmar” og “The 28 million child refugees”, blei vedtatt. Trolig blei alle de elleve innsendte uttalelsene vedtatt…  Under lunsjen den dagen satt Tord og Elin på presidentbordet, Nora måtte sitte med danskene fra Venstres ungdom (de skal drive valgkamp for FrP). På kvelden var det duket for festmiddag - da feiret vi at IFLRY fyller 70 år! Senere på kvelden var det kulturell aften, da var det mye rart på menyen. Nora smakte på sild for første gang, Tord testa ut armensk heimert fra en chilli (han spytta det ut igjen) og Elin lærte seg arabisk folkedans.


Vi reiste hjem grytidlig på søndagen. Alle syns turen var kjekk og bra og gruppa funka godt! Nora hadde UVs snapchatkonto under turen.