Søk på Nasjonalakademiet 2016 nå!

Nytt år betyr ny mulighet for å søke på Nasjonalakademiet for 2016. Unge Venstre vil fra 20.-24. april i år arrangere intensiv toppskolering for inntil 10 utvalgte medlemmer. Blir du en av dem?


Nasjonalakademiet er for deg som er aktiv i Unge Venstre og ønsker å utvikle deg videre. Skoleringen vil gi deltakerne verktøyene de trenger for å stille til høyere verv innad i organisasjonen, og gi dem som innehar høyere verv svært nyttig, anvendelig og aktuell kunnskap til å utføre sitt verv og videreutvikle organisasjonen.


Nasjonalakademiet er UVs tredje skoleringsnivå. Det varer fra onsdag kveld til og med søndag. Deltakerne vil få en grundig innføring i UVs hovedområder, bli styrket politisk, og ut fra dette få mulighet til å forbedre seg både skriftlig og muntlig gjennom praktiske oppgaver. I løpet av dagene vil deltakerne få mange, varierte og krevende utfordringer, under ledelse av fremragende skoleringsholdere. Arrangementet vil finne sted i en felles, hyggelig hytte på Sjusjøen, noe som også gjør Nasjonalakademiet til en sosial og morsom opplevelse.


Nasjonalakademiet starter kvelden onsdag 20. april, så det er lagt opp til at deltakerne kan ha en vanlig dag på skole eller jobb.


Krav for å søke: Deltakeren må: * ha betalt medlemskontingenten sin til Unge Venstre * ha mulighet til å delta alle dager * ha gjennomført Regionalakademiet (RA), enten i år eller tidligere, men senest før 15. april


Søknad Du som søker må skrive et søknadsbrev. Dette skal være kort, men inkludere fullt navn, telefonnummer, lokal- og fylkeslag, eventuelle verv, hvilket RA du har deltatt på/skal delta på, samt motivasjon for å søke. Motivasjonsbrevet skal være på maks 150 ord.


I tillegg må du svare på de to oppgavene under. Den første oppgaven er et ideologisk rettet, mens den andre er mer organisatorisk. Merk at det ikke nødvendigvis finnes ett riktig svar. 300 ord per oppgave holder.


1) Kommenter påstanden: ”Å føre en liberal innvandringspolitikk betyr at det ikke bør være noen form for restriksjoner.”


2) Du er lokallagsleder, men er klar for å gi stafettpinnen videre. I forkant av årsmøte kommer en av de to nye lederkandidatene til deg og ber deg om hjelp og støtte for å bli ny leder. Hva gjør du?


Søknadsbrev og svar på oppgavene sendes til grunde.almeland@venstre.no innen 7. mars 2016.