Søk Talentakademiet nå!

Har du en drøm om å jobbe på Stortinget, i regjeringen eller bli valgt som stortingskandidat? Vil du jobbe med Venstres stortingsgruppe og regjeringsmedlemmer? Ønsker du erfaring fra den hektiske hverdagen i nasjonal politikk, skape ny politikk og banke andre ungdomspartier i debatter? Og ikke minst utfordre komfortsonen? Da er Talentakademiet noe for deg!


Talentakademiet er Unge Venstres toppskolering. Talentakademiet strekker over fem dager, og mesteparten av tiden vil du jobbe sammen med Venstres folkevalgte og ansatte på Stortinget og i regjeringsapparatet. Med andre ord byr Talentakademiet på verdifull erfaring med politikk på nasjonalt nivå. Talentakademiet avholdes én gang årlig, hvor 3 heldige personer får mulighet til å delta.


Talentakademiet 2020 arrangeres fra 22.-27. november (hvorav 22. november er en forberedelsesdag på kvelden i Oslo)


Dersom du ønsker å delta på Talentakademiet 2020 må du svare på de tre spørsmålene som følger under. For å søke må du også ha gjennomført Nasjonalakademiet mellom 2015-2020.


Frist for å søke er onsdag 8. november kl. 23.59 . Søknadene sendes til sondre.hansmark@venstre.no.


Spørsmål 1: Hvem er du?

Forklar kort hvem du er. Inkluder navn, alder, eventuelle nåværende og tidligere verv i Venstre og Unge Venstre, samt litt om hvorfor du bør delta på Talentakademiet.


Spørsmål 2: Leserinnlegg

Du er kommunikasjonsrådgiver for Sondre og har blitt bedt om å skrive et kort og presist leserinnlegg til valget om ett av Unge Venstres hovedtema. Du skal skrive innlegget for Sondre, med Unge Venstre-retorikk og på ett av hovedområdene klima og miljø, skole eller internasjonalt samarbeid. Maks 1500 tegn (inkludert mellomrom)


Spørsmål 3: Strategi

Har Venstre tjent på å sitte i regjering? Hva må Venstre gjøre for å løfte seg godt over sperregrensa neste år? Hvordan skal vi kommunisere, og hvilke saker skal vi fronte?

Maks 3000 tegn (inkludert mellomrom)