Statsbudsjettet 2016: Omstilling uten retning

I regjeringens forslag til budsjett skrives det mye om den omstillingen det norske samfunnet må gjennom. Dessverre er det ikke pekt ut en retning for hvor vi skal. Unge Venstre mener Venstres viktigste jobb er å vise regjeringen veien til nullutslippssamfunnet.


- Norge har alle forutsetninger for å være fremst i overgangen til nullutslippssamfunnet. Derfor er det skuffende at Regjeringen kutter i jernbaneinvesteringer. Vi etterlyser et grønt skatteskift. Det virker som om regjeringen har latt grønn skattekommisjon bli en hvilepute, sier leder i Unge Venstre, Tord Hustveit.

Det er også skuffende at regjeringen lar verdens fattige ta regningen for å hjelpe syriske flyktninger.


- Alle er enige i at det må gjøres mer for å hjelpe de som er på flukt i Syria. Når regjeringen finner inndekningen ved å kutte i langsiktig bistand og ved å kun ta imot 120 kvoteflyktninger fra andre land blir det smålig. Vi trenger en økning av bistandsbudsjettet, ikke kun en omfordeling.     


- Vi kommer til å jobbe for at budsjettet tar Norge i en grønnere retning. Vi trenger omstilling, og den skal være på vei til et nullutslippssamfunn. Samtidig skal vi ta vår del av ansvaret for de som er på flukt og som trenger vår hjelp mest, avslutter Hustveit.