Studieturer til Hviterussland

Hviterussland er et land som ligger kun 1250 kilometer fra Oslo. Det er et lite land med mye landbruk, industri og poteter. Dette landet har dog sine mørkere sider. Landet er kjent som Europas siste diktatur, bryter menneskerettighetene på jevnlig basis og er følgelig ganske isolert fra verdenssamfunnet, deriblant er de utestengt fra Europarådet.


Gjennom de siste ti årene har Norges Unge Venstre hatt et samarbeid med to organisasjoner i Hviterussland, Europas siste diktatur. I år blir det arrangert seks studieturer, tre av dem er allerede avholdt, men de resterende tre blir avholdt nå i november.


"Der finner man alt fra Lukasjenkos palasser, bygninger for statsansatte (Lukasjenkos lakeier), statuer av Lenin og grønne parker. Til og med Lukasjenko har fått med seg at grønne lunger inni byene er en god ide." –Frode Myhre om Minsk


Studieturene består av guiding rundt om i Minsk, og et seminar med en av våre samarbeidspartnere. Den første studieturen turen blir med den selvstendige, liberale organisasjonen Liberal Club og arrangeres 31.-2. november. Denne har søknadsfrist 12. oktober.


De neste turene blir 7.-9. november og 21.-23. november med henholdsvis Liberal Club, og Hviterusslands enste liberale ungdomsparti, Civil Forum. Søknadsfristen for disse turene er 19. oktober.


Hvis dette er noe du ønsker å delta på kan du sende spørsmål eller en søknad/motivasjonsbrev til elinmedhatten@gmail.com. Søknaden skal inneholde hvorfor akkurat du passer til å reise, hva du vil få ut av det, og hva du kan bringe tilbake til organisasjonen.


En studietur til Hviterussland gir et unikt innblikk inn i et diktatur, og mange interessante utvekslinger med hviterussisk ungdom.


Aldersgrense: 18 år Egenandel: 500,-