Talentakademiet 2016

Vi fikk inn enormt mange gode søkere til Talentakademiet i år. Det er veldig gledelig for Unge Venstre å se at vi har så mange dyktige unge mennesker i organisasjonen som har høye ambisjoner. Dette gjorde at søknadsprosessen ble tøff. Likevel var det fire søknader som skilte seg ut. Oppgavene var utfordrende både politisk og organisatorisk, men gjennom søknadene sine viste samtlige av de utvalgte deltakerne høy grad av selvstendighet, politisk teft og leverte besvarelser av høy grad.


De fire utvalgte skal tilbringe en uke på Stortinget i juni. Deltakerne på Talentakademiet, Unge Venstres høyeste skoleringstrinn, kan forvente en krevende, utviklende og spennende uke.


Ingen dag er lik på Stortinget. Tempoet er høyt, mye står på spill, og arbeidstimene mange. Dette skal deltakerne få kjenne på. I løpet av uken vil bla. mediehåndtering, organisasjonsforståelse og inngående kjennskap til hvordan politikk blir satt ut i livet, stå på dagsorden.


Kevin Johnsen Kevin er 25 år og kommer fra Stavanger. Kevin er 2. nestleder i Unge Venstre og tidligere fylkesleder i Hordaland Unge Venstre og har jobbet som valgkampssjef for Hordaland Venstre. I disse tider jobber Kevin med masteren sin som han skal levere før Talentakademiet. Fun fact: «På barneskolen blei eg sendt te rektor ein gang. Ikkje fordi eg hadde gjort någe galt, men fordi eg hadde lest så mye (over 25 000 sider) at de måtte lage et eget diplom i lesehest-prosjektet på skolen.»


Maria Katinka Lie Maria er 19 år og kommer fra Oslo. Maria er ei jente med bein i nesa som leder Oslo Liberale Studenter, sitter i styret i Oslo Unge Venstre og i fjor satt hun i Unge Venstres valgkomite. Hun studerer første året i psykologi i Oslo. I april i år deltok hun på Unge Venstres nasjonalakademi. Fun fact: Maria jobber deltid som aktmodell


Sondre Hansmark Persen Sondre er 20 år og kommer fra Bergen. Sondre er nylig valgt som ungdomskandidat for Hordaland til stortingsvalget neste år. I tillegg er han leder av Bergen Unge Venstre. Han tar bachelor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Fun fact: Lærte å vaske klær i en alder av 20 år.


Vilde Sofie Nohr Vilde Sofie er 17 år og kommer fra Bodø hvor hun går andre året på Bodø videregående hvor hun går studiespesialiserende linje. Hun er leder av Bodø Unge Venstre og nestleder i Nordland Unge Venstre. Hennes hjertesaker er innvandrings- og asylpolitikk og utdanning. Fun fact: Har en katt som heter Tordenskjold.