Unge Venstres første Talentakademi er gjennomførtKjersti Brevik Møller, Jacob Handegard og Even Aronsen er nettopp ferdig med én uke i Oslo, hvor de har gjort alt fra å gjennomføre NHO sitt skattekurs, til å jobbe med Venstres stortingsrepresentanter og politiske rådgivere på Stortinget.


De tre har gjennom uken løst oppgaver som har krevd politisk kunnskap på høyt nivå, evne til å kommunisere internt eksternt, høyt refleksjonsnivå, kreativitet, lederevner og godt samarbeid. I tillegg har de jobbet med mediestrategi og Venstres alternative statsbudsjett, og fulgt samtlige politiske områder på Stortinget. Skoleringsansvarlig, Alva Eide, har vært hovedansvarlig for Unge Venstres nye Talentakademi:


- Det har vært en utrolig krevende uke for dem, med program fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Alle sammen har imponert meg veldig. De har holdt arbeidsnivået oppe hele uken og gitt alt. Disse tre kan nå langt.


De er alle enige i at det har vært en krevende uke:


- Livet er absolutt ikke bare, bare som heltidspolitiker, men herregud, så gøy vi har

hatt det denne uken, sier Handegard fornøyd.


- Ja, vi har lært mer denne uken enn vi kunne forestilt oss, istemmer Aronsen.


På fredag begynner årets viktigste arrangement, Unge Venstres landsmøte, og de tre skal hjem og lade opp og forberede seg. De innrømmer at det blir greit å få sove i egen seng, og kanskje også mer enn fem-seks timer.


- Det har definitivt blitt lite søvn, men det har vært verdt det, avslutter Møller.


Lyst til å være med på Unge Venstres akademier? Følg med på hjemmesidene våre under nyheter og bli med du og når sjansen byr seg!


Til slutt vil vi gjerne takke Venstres hovedorganisasjon og Venstres Stortingsgruppe for at de bidro til å gi de tre UV-medlemmene denne muligheten, og ikke minst NHO, Civita, Haakon Riekeles og Trond Åm for at de stilte opp med ulike skoleringer og foredrag.