Valgskred for Venstre på Katta

Etter skoledebatt og skolevalgtorg på Oslo katedralskole 31. august, har elevene ved Oslo katedralskole avgitt stemmene sine. Resultatet kom tikkende inn onsdag kveld, og viser et brakvalg for partiet Venstre, som ble størst.


-Dette er tidenes valg for Venstre på Katta, og viser at Oslos ungdom ønsker en grønn og liberal by som tar vare på de svakeste, sier Tor Frøytvedt Dahl, leder i Oslo Unge Venstre. Dahl var også Venstres debattant under skoledebatten.


Med en oppslutning på 23.3 % gikk Venstre opp med 6 prosentpoeng fra sist valg.


Det har aldri før skjedd at et ikke-sosialistisk parti har blitt størst ved Norges eldste skole. Unge Venstre-lederen håper at resultatet gir en pekepinn for valget 14. september.


-Et sterkt Venstre er avgjørende for satsningen på kollektiv og skolen, og ikke minst for en by som tar vare på de svakeste.


Dahl tok opp temaer som økt status for læreryrket, en skole som er tilpasset enkelteleven og billig og bra kollektivtransport. Likevel trekker han selv frem rusomsorg som en av sine hjertesaker dette valget.


-Oslo skal være best på skole og kollektivtransport, og vi skal også byen med det

store hjertet.


I dag er Norge blant landene i Europa som har flest overdosedødsfall. Dahl mener det viser at dagens politikk ikke fungerer.


-Rusmisbrukere trenger behandling, ikke straff. Oslo må få innvilget prøveprosjekt om heroinassistert rehabilitering, og vi trenger flere brukerrom slik at brukerne i hvert fall får rent og sikkert brukerutstyr og kommer i kontakt med helsepersonell, trekker Oslo Unge Venstre-lederen frem som viktige eksempler.


Tor Frøytvedt Dahl sender en takk til alle frivillige fra Venstre og Unge Venstre som jobber døgnet rundt for å farge kommuner rundt om i hele landet grønt og vise at Norge har hjerterom for rusmisbrukere, flyktninger og barn av fattige foreldre.


-Nå er det to korte uker igjen til selve valgdagen, og tillit og stemmer vinnes bare én for én. Norge trenger Venstre!


Alle resultatene fra skolevalget ved Oslo katedralskole ligger her: https://oslo-katedral.vgs.no/nyhetsarkiv/skolevalg-2015/


For videre kontakt:

Tor Frøytvedt Dahl,

Leder, Oslo Unge Venstre,

tor.froytvedt.dahl@venstre.no

45887586

@meteotor