Vest-Agder Unge Venstre på Venstres landsmøte

Vest-Agder Unge Venstre var godt representert på Venstres landsmøte helga 15-17 april. Jacob Handegard og Jon Henrik Lund representerte Unge Venstre i Vest-Agder på en ypperlig måte. De kjempet for bedre dyrevelferdspolitikk, et bedre europeisk samarbeid og en tiltakspakke til Agder-fylkene.


Handegard tok til orde for en Venstre-uttalelse om europeisk samarbeid. Det gjorde han sammen med tidligere justisminister Odd Einar Dørum. Han argumenterer med at en uttalelse om samarbeid er viktig fordi Europa er under press, og sikter til flyktningkrisen.


–Vi kan håndtere flyktningkrisa hvis vi står sammen. Hvis samarbeidet bryter sammen vil det derimot bli fryktelig krevende, sier han.


Fylkesleder Lund var fornøyd med at Venstre vedtok en uttalelse om bedre dyrevelferd, som blant annet har høstet skryt hos Dyrevernalliansen.


-Man kan ofte dømme en stat utifra hvordan man behandler de svakeste, og jeg er stolt over at Venstre blant annet vil ha en sunnere kyllingrase, forby pels og forby ville dyr i sirkus.