Vil farge fylkesbygget grønt

Fylkesbygget som ligger midt i Bergen sentrum blir av flere sett på som et av Bergens styggeste bygg. Det ønsker Hordaland Unge Venstre å gjøre noe med.


Solceller og grønne vegger Vi i Hordaland Unge Venstre har latt oss inspirere av hvordan stadig flere byrom lengre sør i Europa har fått vertikale hager, og ønsker at fylkeskommunen skal se på mulighetene for å få endret fasaden på fylkesbygget til en vegg av planter og solceller. Eksempler på hvordan kan man lese mer om her: http://bonansa.no/artikkel/hva-med-din-egen-gronne-vegg-i-stuen-pa-balkongen-eller-i-hagen/.


Bergen er kjent for dårlig luftkvalitet. Dersom man dekker fasaden til fylkesbygget med planter, vil vi få tusenvis av planter som kan fjerne forurensning fra luften rett ved en av Bergens største trafikkmaskiner. I tillegg til å gjøre fasaden grønn, vil vi se på muligheten for solceller.


Det vil vi først og fremst gjøre for å redusere energibehovet og vise folk at fylkeskommunen tar grep for å redusere egne utslipp. Det myke inntrykket planteveggen gir vil også få en fin kontrast i solcellepanelene. Hordaland Unge Venstre ønsker på bakgrunn av det å farge fylkesbygget grønt.