Viljar Sæbbe valgt som ungdomskandidat for Trøndelag Unge Venstre

På digitalt nominasjonsmøte i Trøndelag Unge Venstre 10. juni ble Viljar Sæbbe (22) fra Trondheim valgt som ungdomskandidat til stortingsvalget 2021 for Sør-Trøndelag valgkrets.


Det er fortsatt ikke avklart om det blir en eller to lister til stortingsvalget neste år. Dersom det blir to lister blir Viljar ungdomskandidat i Sør-Trøndelag valgkrets. Dersom det bli én liste blir Viljar spilt inn til Trøndelag Venstres nominasjonskomite, som 2. ungdomskandidat.

– Det føles virkelig godt å ha støtte i organisasjonen, og jeg kjenner at stortingsvalget ikke kan komme raskt nok!


Viljar har allerede begynt å se på hvordan Venstre skal vinne valget.


– Vi trenger et liberalt alternativ i Norge. Vi trenger et parti som tar samfunnsansvar i klimakrisen, og som samtidig vet at samfunnsutvikling ikke er utelukket av den grunn. Målet for valget må bli å få velgerne med på dette prosjektet.


Viljar har vært med i Unge Venstre og Venstre i et par år, og sitter i styret i Trondheim Venstre. Han er kunnskapspolitisk utvalgsleder for Unge Venstre og dermed direktevalgt til landsstyret på nasjonalt plan. I tillegg har han det siste halvåret vært 2. nestleder i Trøndelag Unge Venstre. Han er på 3. året på lektorutdanninga, og har vært tydelig på at god og inkluderende studentpolitikk er noe Venstre må fronte i valgkampen. Viljar er opptatt av å være en ungdomskandidat som ser hele fylket.