Praktisk info

Hvor er landsmøtet?

Landsmøtet avholdes i Eventhallen på Bryn. Adressen er Nils Hansens vei 10A. Det er omtrent 20 minutter med t-bane fra Oslo S (Jernbanetorget). Stoppet heter Brynseng. 

 

Oppmøte og registrering

Alle deltakere på landsmøtet skal sette seg på plassen sin ved ankomst. Møtestart er klokken 14.00 og alle må være til stede innen da. 

 

Ny på landsmøtet

Er du ny på landsmøtet? Torsdagen før landsmøte vil det være liten digital gjennomgang av det som er nyttig å vite for alle som er nye på landsmøtet på. Hva er forskjellen på innlegg og replikk? Og hvordan i alle dager skal man holde styr på hva man er for og mot når det skal voteres over hundrevis av forslag? Dette og mer får du svar på her! Ny på landsmøtet er ikke bare for de som er helt nye på landsmøtet.

Link postes i Facebook-arrangementet.

Overnatting

De som har meldt seg på overnatting skal sove på Scandic Helsfyr. Adressen er Innspurten 7, 20 minutter unna landsmøtet til fots. Sengetøy og håndklær er inkludert. Det blir innsjekk først etter møteslutt på fredag kveld. Utsjekk er senest søndag formiddag.

Reise

Unge Venstre dekker reise for alle delegater. Reise for observatører må dekkes av fylkeslaget eller egenandel. Reiseregningsskjema finner du her

Politisk fravær

Trenger du politisk fravær? Gå til politiskfravær.no. Fyll ut generalsekretær Solveig (kontaktinfo her) som kontaktperson. Print ut, og ta med for signatur:) Om du trenger hjelp til å printe, kan du sende mail til hei@ungevenstre.no med filen. 

Mer om..

Vedtekter

Unge Venstres vedtekter er reglene for hvordan organisasjonen skal styres. For å endre vedtektene trengs det 2/3 flertall.

Organisatorisk plattform

Unge Venstres organisatoriske plattform består av Unge Venstres organisatoriske mål og prioriteringer for perioden 2020-2021.

Sakspapirer

Siden vi synes skog er en fin ting, kommer vi ikke til å printe ut sakspapirer. Vi anbefaler å ha dem elektronisk, men om du likevel vil ha skriftlige sakspapirer må du ta ansvar for det selv. :)

Politiske uttalelser

En politisk uttalelse er et dokument som beskriver hva Unge Venstre mener, ofte om en konkret sak eller tema. De inneholder ofte en problembeskrivelse og Unge Venstres løsninger på dette. Vanligvis fremmes det politiske uttalelser for å utdype eller utbrodere politikk eller for å ta standpunkt i aktuelle saker.

 

Generell politisk debatt

Dette er en debatt der du kan snakke om hva som helst! Ingen sak er for stor eller for liten, for lokal eller for internasjonal. Så uansett om du er ny eller har vært på landsmøtet mange ganger før er dette en kjempefin anledning til å få snakke noen minutter om noe du er opptatt av.

 

Festmiddag

Festmiddagen avholdes lørdag kveld i landsmøtesalen. Dette er vanligvis helgens sosiale høydepunkt med god mat og taler. I Unge Venstre er vi liberale, og alle kan selvsagt kle seg som de vil. Hvis du skulle lure er det likevel vanlig å ta på seg pene klær, som for eksempel dress eller kjole. Legg merke til at du ikke rekker å skifte før middagen. Det blir ikke salg av alkohol på festmiddagen, men det er tillatt med medbragt alkohol. Merk deg at ingen under 18 år skal drikke alkohol og at alkohol over 22 % ikke er tillatt.

 

Alkohol

For at alle skal ha en hyggelig helg er det nødvendig å ha noen regler for alkohol på landsmøtet. Ingen under 18 år skal drikke alkohol og ingen skal, uansett alder, drikke seg overstadig beruset. Det tillates bare alkohol under 22 %. Det vil bli utdelt bånd med ulike farger for deltakere over og under 18 år. Husk derfor å ta med deg legitimasjon dersom du er over 18 år og har lyst til å drikke alkohol. Brudd på alkoholreglementet vil medføre sanksjoner. Det skal ikke drikkes alkohol i landsmøtesalen bortsett fra under festmiddagen lørdag kveld.

 

Ellers..

Husk å ha det gøy på landsmøtet, men innenfor smittevernsreglene. Benytt anledningen til å bli kjent med Unge Venstre-medlemmer fra hele landet og diskutere politikk. Husk å bidra til at alle har det fint og å inkludere hverandre. Dersom det skjer noe kjipt eller ubehagelig, nøl ikke med å ta kontakt med  Solveig Hillestad, generalsekretær i Unge Venstre, så hjelper hun deg.