Hopp til hovedinnhold

Gard Aasmund Skulstad Johanson

October 2, 2022

| Oppdatert November 3, 2022

Ane Breivik innstilt til gjenvalg som Unge Venstre-leder

Unge Venstres valgkomité har innstilt Ane Breivik til en ny periode som Unge Venstre-leder. Foto: Magnus Hundvin

En enstemmig valgkomité innstiller med dette Ane Breivik som leder av Unge Venstre for en ny periode. Ane har i sin tid som leder markert seg som en uredd stemme i samfunnsdebatten som setter UV og vår politikk på dagsorden lokalt og nasjonalt. Hun sitter som 1. vara til Stortinget for Hordaland, og har fra tidligere erfaring som nestleder i Unge Venstre så vel som leder av Bergen Venstre. Valgkomiteen er overbevist om at Ane vil utvikle Unge Venstre videre og ta oss til nye høyder inn mot lokalvalget i 2023.

Ane har gjort en imponerende innsats som leder og har bred støtte i organisasjonen. Hun er en uredd stemme som konsekvent evner å løfte UVs politikk til nasjonale debattflater. Vi i valgkomiteen har stor tro på at Ane vil gjøre en god jobb som leder inn mot valgkampen, sier Gard Johanson, leder av valgkomiteen.

Breivik er takknemlig for tilliten.

— Jeg setter pris på valgkomiteens innstilling og håper landsmøtet vil gi meg tillit til enda en periode som leder av verdens kjekkeste ungdomsparti! Vi har store oppgaver foran oss. I 2023 skal vi få rekordmange Unge Venstre-folk inn i landets kommunestyrer. Og i 2025 skal Venstre styre landet igjen, sier Breivik.
— Dagens regjering viser behovet for et grønt og liberalt parti som vil reformere heller enn å reversere. Som ser framover heller enn bakover, utover heller enn innover. Aldri har det vært et større skrik etter Unge Venstre, understreker Breivik.

Med seg på laget får hun Hans Jacob Huun-Thomsen som 1. nestleder. Hans Jacob ble 2. nestleder i UV i juli og har på denne korte tiden markert seg som en dyktig debattant og en prinsippfast stemme i Venstre. Vi er overbevist om at Hans Jacob vil være en solid sparringspartner og støttespiller for Ane og kan bidra inn i valgkampen og i driften av organisasjonen.

Som 2. nestleder innstilles Ingebjørg Flyum Bjørlo. Ingebjørg har fra tidligere erfaring som sentralstyremedlem i UV og sitter i kommunestyret i Stad kommune. Som 2. nestleder vil Ingebjørg ha en nøkkelrolle i planleggingen av valgkampen for Unge Venstre, og vi er overbevist om at skolevalgkampen er i gode hender med Ingebjørg i førersetet.

Resten av innstillingen er som følger:

Sentralstyret:

Leder av Internasjonalt utvalg: Katja Busuttil, gjenvalg

Sentralstyremedlem: Omar Yagci, ny i dette verv

Sentralstyremedlem: Jens Håkon Birkeland, ny i dette verv

Sentralstyremedlem: Andreas Asphaug, ny i dette verv

Sentralstyremedlem: Bjørn Fiske, ny i dette verv

Sentralstyremedlem: Rodas Sibahtu, ny i dette verv

Sentralstyremedlem: Benedikte Møller-Stray, gjenvalg

Sentralstyremedlem: Guro Skillingstad, ny i dette verv

Landsstyret:

Direktevalgt: Emma Strandbakke, ny i dette verv

Direktevalgt: Emilie Ovnerud, ny i dette verv

Direktevalgt: Hanna Bakkelund, ny i dette verv

Direktevalgt: Brage Skarstein, ny i dette verv

Direktevalgt: Ragna Tunold, ny i dette verv

Direktevalgt: Ismail Hussein, ny i dette verv

1. vara til direktevalgt: Eric Monsen, ny i dette verv

2. vara til direktevalgt: Thomas Hall, ny i dette verv

Internasjonalt utvalg:

Medlem IU: Halvor Dølmo, ny i dette verv

Medlem IU: Magnus Lode, ny i dette verv

Medlem IU: Mona Yakup, ny i dette verv

Medlem IU: Sofie Stokstad, ny i dette verv

Medlem IU: Hans Fredrik Jacobsen, ny i dette verv

Medlem IU: Magnus Wessmann, ny i dette verv

Kontrollkomiteen:

Kontrollkomiteen: Per Christensen, ny i dette verv

Kontrollkomiteen: August Simonsen, ny i dette verv

Kontrollkomiteen: Solveig Hillestad, ny i dette verv

Innstillingen er enstemmig. Vi vil minne om at innstillingen er en anbefaling til landsmøtet og at selve valget gjennomføres på landsmøtet i november. Valgkomiteen vil oppfordre alle til å behandle hverandre med respekt og omtanke, og minner om at det er ønskelig at man gir kandidaten beskjed før landsmøtet dersom man tenker å stille mot en innstilt kandidat. Valgkomiteen vil redegjøre mer inngående om prosessen på landsmøtet.

Spørsmål om innstillingen kan rettes til valgkomiteens leder, Gard Aasmund Skulstad Johanson på gard.johanson@ungevenstre.no eller 41626848.

Del artikkelen