Hopp til hovedinnhold

Sondre Hansmark

April 23, 2019

| Oppdatert November 25, 2021

AUF har sviktet folk på flukt

Portrett av Sondre Hansmark

Foto: Oda Scheel

- Det er helt uforståelig at AUF mener det er nødvendig med innstramninger i asylpolitikken når det nesten ikke kommer asylsøkere til Norge, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark.

Et tak på hvor mange flyktninger Norge skal ta i mot, inndeling av flyktninger i et A- og B-lag, og strengere ID-krav for å få opphold i Norge. Det er bare noen av innstramningsforslagene som ble vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte med AUFs velsignelse.

På Arbeiderpartiets landsmøte ble det nemlig vedtatt et såkalt ”Migrasjonsmanifest” som skulle peke ut en retning for asylpolitikken fremover. AUF var delaktig i å utmeisle denne politikken, og siden det var et enstemmig utvalg som leverte forslaget til innstramningene betyr det også at AUF har satt et godkjentstempel på dem.

- AUF har abdisert som et asylliberalt ungdomsparti. De har alltid vært i ganske krass asylopposisjon til Arbeiderpartiet, men nå går de sammen om storstilte innstramninger. Det synes jeg er svært skuffende, sier Hansmark.

Flere organisasjoner som jobber asylsøkeres rettigheter har reagert kraftig på innstramningsforslagene. ”Ap-utvalg vil ha A- og B-lag blant flyktninger”, sier Norsk organisasjon for asylsøkere. De peker også på at Arbeiderpartiet vil betale land for å holde tilbake asylsøkere fra den norske grensen.

-Det har blitt en enslig kamp å kjempe for liberaliseringer i asylpolitikken. Vi kommer fortsatt til å stå i kampen, og synes det er synd at AUF ikke lenger gjør det, avslutter Hansmark.

Del artikkelen