Hopp til hovedinnhold

4. november 2023

| Oppdatert 4. november 2023

Lars Sponheim blir æresmedlem i Unge Venstre

Unge Venstre utnevner Lars Sponheim som æresmedlem. Det ble kunngjort på landsmøtet i ungdomspartiet lørdag 4. november.

Prisen som Unge Venstres æresmedlem blir delt ut til personer som har gjort en særlig innsats for Unge Venstre.

Gjennom årene har prisen som æresmedlem blitt gitt til blant annet Halfdan Hegtun, Helge Seip, Anette Thommessen, Hans Hammond Rossbach, Eva Kolstad, Per Tore Woie, Odd Einar Dørum, Geir Olsen og Guro Fjellanger.

I 2023 velger Unge Venstre å utnevne Lars Sponheim som æresmedlem.

Lars Sponheim er tidligere Venstre-leder, statsforvalter, statsråd og stortingsrepresentant for Hordaland. Han ble ordfører i Ulvik kommune i 1988 og ble valgt som Venstres eneste stortingsrepresentant i 1993.

Under Sponheims ledelse oppnådde Venstre rekordresultatet på 5,9 prosent ved stortingsvalget i 2005 og deltok i to regjeringsdannelser.

– Det er hevet over enhver tvil at Sponheim skal ha brorparten av æren for den gjenreisningen av Venstre som har funnet sted, sier Unge Venstre-leder Ane Breivik.

– Sponheim tok Venstre fra ørkenvandring til Stortinget og Kongens bord. De politiske gjennomslagene som han har sørget for både har og kunne fylt flere bøker. Like viktig er det arbeidet han gjorde for å gjenreise Venstre som en seriøs aktør i norsk politikk. Hadde det ikke vært for det hadde verken Venstre eller Unge Venstre vært i nærheten av å være det vi er i dag, sier Breivik.

– Sponheim har ikke selv vært aktiv i Unge Venstre, så æresmedlemskap er kanskje den eneste måten å få han til å være medlem av organisasjonen vår. Og det er vel fortjent, sier Breivik.

– For meg har Unge Venstre alltid vært Venstres adrenalin. Plagsom, men nødvendig. Jeg er stolt over å få bli æresmedlem, sier Lars Sponheim.

Del artikkelen