Hopp til hovedinnhold

Magnus Hundvin

November 22, 2021

| Oppdatert April 20, 2022

Nå trenger vi et sterkt Venstre

Fv. Guri Melby, leder i Venstre. Ane Breivik, leder i Unge Venstre

Foto: Bella Engh

Den nye regjeringen bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil bremse klimakampen, stramme inn på asyl- og flyktningpolitikken og svekke kunnskapssatsingen i skolen.

Nå står vi i opposisjon til en tilbakeskuende og konservativ regjering. Aldri før har det vært et større behov for Venstre i norsk politikk, sier nyvalgt Unge Venstre-leder Ane Breivik.

Støre-regjeringen vil gjøre det billigere å fly, billigere å kjøre bil og dyrere å kjøre elbil. De legger opp til fortsatt oljeleting på norsk sokkel, og setter foten ned for flere utenlandskabler som kan bidra til bedre energisamarbeid mellom Norge og Europa.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) har selv innrømmet at budsjettet til Støre-regjeringen vil gi mindre kutt i klimagassutslipp enn den blågrønne regjeringen til Venstre.

Klimakrisen skjer nå, men dagens regjering drar oss i feil retning. Det grønne skiftet må skjære tvers gjennom økonomien. Dessverre finnes det ingen grenser for hva Støre-regjeringen vil skjerme fra omstillingen, enten det gjelder industrien, olje- og gassnæringen eller bensinbiler på bygda, sier Breivik.

Tall fra SSB viser at nesten 9000 av de som jobber i norsk grunnskole mangler pedagogisk utdanning. Likevel har Støre-regjeringen nylig varslet at de vil skrote firerkravet i matte fra våren 2022 av.

Dagens elever og studenter er vi som én dag kommer til å sitte med klimakrisa i fanget. Vi bør ikke heve ambisjonsnivået eller svekke kravene til vårt viktigste yrke - nemlig lærerne, sier Breivik.

Breivik og Unge Venstre er heller ikke fornøyd med at Støre-regjeringen legger nasjonalt fritt skolevalg i skuffen.

– Når man er gammel nok til å betale skatt eller melde seg inn i et trossamfunn er man vitterlig også kapabel til å velge skole selv. Nærskoleprinsippet som de rødgrønne vil innføre i fylkeskommunene uttrykker en grunnleggende mistillit overfor elevene. Venstre vil alltid sette elevers frihet først.

Breivik trekker også frem at regjeringspartiene i vår torpederte rusreformen, og har samarbeidet med Fremskrittspartiet om å stramme inn på asyl- og flyktningpolitikken.

– Dette er en regjering som snakker varmt om solidaritet, men som ikke unner en teskje av det til de mest sårbare blant oss. Enten det gjelder folk på flukt eller folk med rusproblemer.

– I denne perioden trenger vi et sterkt Venstre mer enn noensinne. Og i 2025 skal vi tilbake i regjering, avslutter Breivik.

Del artikkelen