Hopp til hovedinnhold

18. februar 2024

| Oppdatert 18. februar 2024

Nominasjonskomiteens innstilling til ungdomskandidater i Trøndelag Unge Venstre

Etter flere gode søknader og intervjuer med kandidater, har nominasjonskomiteen valgt å innstille på Andreas Hollås Asphaug og Marthe Røstad Osen som Trøndelag Unge Venstre sine ungdomskandidater til stortingsvalget i 2025.

Innstillingen er på to personer, da det fortsatt ikke er avklart om det blir én eller to lister til stortingsvalget neste år. Dersom det blir to lister, vil kandidatene være ungdomskandidat i hvert sitt fylke. Hvis det blir en liste, vil den ene kandidaten være prioritert som ungdomskandidat.


Innstilt ungdomskandidat i Sør-Trøndelag

Som ungdomskandidat i Sør-Trøndelag innstilles Andreas Hollås Asphaug. Andreas er 21 år gammel, kommer fra Leksvik og studerer for tiden bachelor i europastudier på NTNU i Trondheim.

Han sitter i dag i arbeidsutvalget til Trøndelag Venstre, er 1. vara til fylkestinget i Trøndelag, er ansatt som politisk rådgiver i fylkestingsgruppa i Trøndelag Venstre og sitter i Unge Venstres sentralstyre. Andreas har lang fartstid i både Unge Venstre og Venstre og har markert seg som en sterk figur i organisasjonen, både politisk og organisatorisk. Nominasjonskomiteen er sikker på at han vil gjøre en god jobb som ungdomskandidat.

Dersom det blir én liste, vil Andreas være prioritert kandidat.


Innstilt ungdomskandidat i Nord-Trøndelag

Som ungdomskandidat i Nord-Trøndelag innstilles Marthe Røstad Osen. Marthe er 19 år gammel, kommer fra Stjørdal og studerer for tiden statsvitenskap i Trondheim.

Marthe er i dag nestleder for Trøndelag Unge Venstre og økonomiansvarlig for nyoppstartede Stjørdal Unge Venstre. Hun har også erfaring fra å ha vært ansatt i Trondheim Venstre som valgkampsekretær. I løpet av sin tid i Unge Venstre og Venstre har Marthe fått verdifull erfaring i en rekke verv, og nominasjonskomiteen er sikre på at hun vil være en dyktig kandidat til Stortinget ved valget i 2025.


Innstillingen er enstemmig. Nominasjonskomiteen sin innstilling er kun en anbefaling. Det er Trøndelag Unge Venstres betalende medlemmer som tar avgjørelsen om hvem som blir ungdomskandidatene på nominasjonsmøtet torsdag 29. februar. Dersom du vurderer å benke en av de innstilte, oppfordres det til at du i god tid varsler om dette både til den innstilte og organisasjonen.

Nominasjonskomiteen har bestått av Emma Skarseth Strandbakke (leder), Torbjørn Solhaug Mjåseth og Magnus Hanesand.


Del artikkelen