Hopp til hovedinnhold

Katja Busuttil

December 6, 2021

| Oppdatert December 6, 2021

Reisebrev fra Athen

Unge Venstres delegasjon i Athen

Unge Venstre har 25.-28.november deltatt på IFLRY’s 49. General assembly i Athen ved internasjonal leder Katja Busuttil og Hanna Lein-Mathisen.

IFLRY er Unge Venstres globale paraplyorganisasjon, og samler internasjonale liberale ungdomsorganisasjoner og -partier fra hele verden. General assembly holdes to ganger i året, og behandler blant annet uttalelser, medlemskapssøknader, budsjett og valg. Den 49ende general assembly i Athen var den første fysiske samlingen til IFLRY siden 2019, og blant annet valg av visepresidenter i organisasjonen sto høyt på dagsorden. I tillegg fikk vi applaudere Unge Venstres egen Elin Engerbakk, som fikk plass i en nyopprettet komité; Committee of discipline and Arbitrage. Dette er et uavhengig konfliktløsende organ, der Elin skal fungere som en ombudsperson.

Første dagen fikk vi en introduksjon fra IFLRY-president Amanda Kanange, som er medlem av vårt svenske søsterparti (LUF). Vi fikk også en rapport fra alle fire visepresidentene - som alle stilte til gjenvalg. Frihets-prisen ble delt ut til en Hviterussisk organisasjon som har risikert mye for frihetskampen i Hviterussland. Begge delegatene som stilte opp har blitt tvunget til å søke tilflukt i andre europeiske land. På kvelden ble duket opp for kulturell aften, med musikk, dans og mat og drikke som alle delegatene hadde med seg til deling. Her stilte vi sterkt med blant annet norsk sjokolade.

I løpet av langhelgen behandlet og vedtok vi flere uttalelser. Blant annet om “Sanctioning Lukasjenko into oblivion, and Belarus into freedom”, “Don’t forget about Afghanistan” og “The future is gender-neutral”. I tillegg var det 8 andre uttalelser som ble behandlet. Alle ble vedtatt. Den største forskjellen mellom UV sine landsmøter og IFLRY GA er at det er et større fokus på å behandle uttalelser. Vi jobbet ikke med en politisk plattform, slikt det gjøres på landsmøtene. Vi behandler også søknader om medlemskap fra politiske organisasjoner fra Senegal, Elfenbenskysten, Spania og Israel. Den siste skapte særlig debatt (to timer).

IFLRY la opp til at det skulle være sosialt, så det ble organisert sightseeing i Athen, felles middager og utforsking av Athen sitt natteliv. Alt i alt, var det en svært lærerikt og gøy tur! <3

Del artikkelen