Hopp til hovedinnhold

December 5, 2022

| Oppdatert December 5, 2022

Reisebrev fra Brussel

Bilde av Hans Fredrik, Vera og Hanna

I november 2022 deltok Unge Venstre med hele tre delegater på Renew Europes youth academy i Brussel. Vera Wigum, Hanna Lein-Mathisen og Hans Fredrik Jacobsen fikk reise med Venstres europeiske partigruppe til Europaparlamentet. Vi fikk oppleve mye spennende! Sammen med en gruppe liberale ungdommer fra hele Europa fikk vi lære om institusjonene i EU, partigruppens arbeid, ungdomsdeltakelse i unionen og flere politiske temaer. Vi fikk møte mange medlemmer av Europaparlamentet (MEPs), medlemmer av rådet og rådgivere hos kommisjonen.

Vi fikk en innføring i krigssituasjonen i Ukraina av den ukrainske ambassadøren til EU, og tilogmed høre fra en tidligere krigsfange og forsvarer av Mariupol, samt moren til et torturoffer fra Ukraina. Det var sterkt. Vi fikk også høre fra LYMEC, Renew Europe og ALDEs ungdomsparti som Unge Venstre også er medlem av, Young Democrats of Europe of franske Les Jeunes avec Macrons.Vi fikk videre høre om hvordan komme seg frem i politikken fra et medlem av det ukrainske parlamentet. Vi fikk også en guidet tur av hele parlamentet.

På dagen tilrettelagt for å fokusere på nye løsninger på EU-politikk, valgte Hanna og Vera å jobbe med europeisk klimapolitikk, og Hans Fredrik valgte fremtidens arbeidsmarked i unionen. Vi fikk fremme nye løsninger til problemene vi møter fremover sammen som kontinent for et panel av MEPs, rådgivere og pressekonsulenter. Vi fikk ros og konstruktiv kritikk.

Akademiet var spennende og veldig lærerikt. Vi er glade for opplevelsen, og satser på å holde kontakten videre god med både Renew Europe og de nye liberale vennene våre fra andre deltakerland.

Hanna, Vera og Hans Fredrik


Del artikkelen