Hopp til hovedinnhold

18. august 2023

| Oppdatert 4. oktober 2023

Reisebrev fra Danmark

Unge Venstre deltok 11.-13. august på landsmøtet til vårt danske søsterparti, Radikal Ungdom. Her følger reisebrevet til Rodas Tadese i sentralstyret til Unge Venstre.

La oss ta en reise gjennom The Danish Social Liberal Youth, bedre kjent som Radikal Ungdom (RU). Jeg ønsker å dele noen av høydepunktene fra Radikal Ungdom National Congress i Danmark, hvor vi virkelig fikk oppleve essensen av denne politiske ungdomsbevegelsen.

Kongressen startet med en imponerende åpningsseremoni, anført av Mykhailo Vidoinyk, den ukrainske ambassadøren til Danmark. Med inspirasjon i blikket begynte vi vår reise, der vi dykket inn i diskusjoner om møteledelse og andre organisatoriske detaljer.

En liten anekdote ga oss et smil: "larme soverom» Jeg trodde virkelig dette var kodenavnet for et avslappende, rolig soverom, men nei da– det betydde faktisk et rom som var alt annet enn stille, nemlig et rom fullt av liv og støy. For en som verdsetter ro og stillhet når jeg skal sove, var dette som å tråkke rett inn i et larmende karneval.

Dagen etter startet med en deilig frokost (selvfølgelig, vi trengte drivstoff hehe), etterfulgt av inspirerende taler fra RU-presidenten, nasjonalstyret og generalsekretæren. Rommet var fullt av engasjement og ivrige diskusjoner, der deltakerne delte sine tanker og perspektiver om ulike politiske saker.

Organisasjonens økonomi fikk også sin andel oppmerksomhet, med en grundig presentasjon av Radikal Ungdoms økonomiske status. Nasjonalstyret delte sine strategiske tanker med oss. En kort pause ga oss muligheten til å mingle med potensielle RU-styremedlemmer fra lokale kapitler.

Helgens høydepunkt kom raskt – tid for valg! Lederen av nasjonalstyret, nestleder, kasserer og resten av styret. Etter lunsj var det igjen tid for valg, denne gangen for de som skulle arbeide med medlemsutvikling, politikk, kommunikasjon, kampanjer og internasjonalt samarbeid. Dagen kulminerte i engasjerte politiske diskusjoner og videre valg – alt fra miljøpolitikk til utdanningspolitikk.

Kvelden ble avrundet med en fotballturnering og en elegant gallamiddag. Etter en hel dag med politikk var det forfriskende å lene seg tilbake, nyte underholdningen og kjenne på feststemningen.

På den siste dagen startet vi med frokost (en god vane nå), før vi tok fatt på de siste formelle punktene på programmet. Valg av nasjonalstyre-medlemmer for ulike områder, revisorer og en rask titt på EU-valget i 2024. Etter lunsj hadde vi en opplysende samtale med Martin Lidegaard fra Radikal Venstre, før RU-presidenten avsluttet kongressen med noen reflekterende kommentarer.

Martin Lidegaard, Radikale Venstre

Med RU som medlem av liberale internasjonale paraplyorganisasjoner, ble det klart at denne opplevelsen ikke bare var lokal, men en del av et globalt fellesskap som verdsetter liberale verdier og samarbeid på tvers av grenser.

Nå ser jeg tilbake på Radikal Ungdom National Congress med takknemlighet, selv om "larme soverommet" ikke akkurat matchet mine forventninger. vet jeg at det er nettopp slike uventede øyeblikk som gjør opplevelsen minneverdig. Fremtiden ser lys ut, og jeg gleder meg til å ta med meg disse erfaringene tilbake til Unge Venstre.

Takk for nå.

Rodas Tadese Sibahtu

Del artikkelen