Hopp til hovedinnhold

13. mars 2023

| Oppdatert 15. mars 2023

Reisebrev fra Kenya

Bilde av alle som deltok. Både de norske og kenyanske

Det er en glede å kunne få dele litt av erfaringen fra Kenya-prosjektet som Unge Venstre er del av. Mellom 21.-29. Februar representerte undertegnede, Rodas Tadese Sibahtu (sentralstyremedlem), Unge Venstre i et prosjekt som vi er del av sammen med KrFu og Unge Høyre. På denne turen jobbet vi for å styrke unges deltakelse i kenyansk politikk gjennom valgkamforberedelser og arbeidet som folkevalgt for vår lokale partner, KYMCA.

Vi jobbet spesielt med unge folkevalgte, kalt young members of county assemblies (young MCAs). Disse politikerne er valgt inn i det som tilsvarer en kombinasjon av norske kommunestyrer og fylkesting, og de jobber på fulltid. Vår lokale partner, Kenya Young Members of County Assemblies (KYMCA), koordinerer aktiviteter for unge MCAs i Kenya, uavhengig av partitilhørighet. Målet vårt var å sammen arrangere seminarer der deltakerne kunne utvikle sine politiske ferdigheter, spesielt med fokus på å sette saker som er viktige for
ungdom på dagsorden i fylkestinget.

Bilde av alle deltakerne

Vi startet vår reise ved å lande i Nairobi, og derfra reiste vi for å besøke folkevalgte i fylket Nakuru, i byen Naivasha. Etter to dager reiste vi videre til fylket Mombasa, der vi også møtte unge folkevalgte. Det var en utrolig spennende og lærerik opplevelse å møte unge politikere fra forskjellige deler av landet og å høre deres syn på politiske saker som angår dem og deres samfunn.

Bilde av deltagere som sitter rundt et bord og diskuterer

En ting som virkelig fanget oppmerksomheten vår i løpet av turen var Kenyas forbud mot plastposer. Dette forbudet ble innført i 2017 og har allerede begynt å gi positive resultater. Kenya har vært en av de afrikanske landene som har gått i spissen for å innføre et slikt forbud, og nå ser vi at flere land i Afrika følger etter.

Bilde av en person som bærer en stor pose full av plast

Dette er en viktig kamp mot plastforurensning som Kenya og andre afrikanske land tar på alvor. Det er ingen tvil om at plastforurensning er et alvorlig problem for hele verden, og Afrika har dessverre blitt et av de største ofrene for denne forurensningen. Derfor er det flott å se at Kenya og andre afrikanske land tar et lederskap i denne kampen, og at de tar ansvar for å beskytte miljøet og sikre en bærekraftig fremtid.

Alt i alt var denne turen en fantastisk opplevelse, og jeg er takknemlig for å ha hatt muligheten til å jobbe sammen med unge politikere i Kenya og styrke deres politiske ferdigheter og engasjement. Jeg håper at prosjektet vårt vil bidra til å øke unges deltakelse i kenyansk politikk og gi dem muligheten til å påvirke sine samfunn på en positiv måte.

Liberal hilsen fra
Rodas Tadese Sibahtu

Del artikkelen