Hopp til hovedinnhold

Katja Busuttil

May 27, 2022

| Oppdatert May 27, 2022

Reisebrev fra Praha - LYMEC electoral spring congress 2022

Fra venstre: Katja Busuttil (internasjonal leder), Tobias Bremnes (internasjonalt utvalg) og Emma Strandbakke (leder av Follo UV)

Fra venstre: Katja Busuttil (internasjonal leder), Tobias Bremnes (internasjonalt utvalg) og Emma Strandbakke (leder av Follo UV)

Unge Venstre har 20.-22.mai deltatt på LYMEC electoral spring congress. Emma Strandbakke (leder av Follo UV), Tobias Bremnes (internasjonalt utvalg) og Katja Busuttil (internasjonal leder) var til stede fysisk. Digitalt, deltok Alida Ravndal (internasjonalt utvalg) og Amalie Lovise Fuglum (styremedlem i Vestland UV).

LYMEC er Unge Venstres Europeiske paraplyorganisasjon, og samler europeiske liberale ungdomspartier. LYMEC avholder to årlige kongresser, og electoral congress har særlig fokus på det organisatoriske, med tanke på valg av nytt styre (bureau) og andre organisatoriske verv. Likevel ble det også satt av tid til å vedta resolusjoner.

Fredag - introduksjon, bli kjent og vedtekter

På fredagen ankom vi Praha og hotellet. Kongressen ble åpnet av avtroppende president av LYMEC, Antoaneta Asenova. Deretter var det mange hilsningstaler, blant annet fra flere medlemmer av Europaparlamentet, lederne av ALDE (Venstres europeiske paraplyorganisasjon) og fra andre europeiske ungdomspartiers paraplyorganisasjoner. Resten av kongressen på fredag ble brukt til å gå gjennom og diskutere ulike rapporter, regnskap og budsjett. Etter kongressen var ferdig for kvelden, var det tid for middag på hotellet og å oppleve Praha med de andre kongressdeltakerne.

Lørdag - resolusjoner, valg av sentrale verv og båttur

Lørdagen startet med felles frokostmøte med de andre nordiske søsterpartiene. Vi diskuterte kandidatene som stiller til de sentrale vervene i LYMEC, og tankene våre rundt resolusjonene som ble innsendt. Etter frokosten hadde vi offisielt møtestart med resten av LYMEC, og vi startet med en gjennomgang av søknader fra europeiske ungdomspartier som ønsket å bli medlem av LYMEC. Vi gikk også gjennom en “disaffiliation”-sak, på bakgrunn av at interne konflikter i det greske ungdomspartiet. Videre hørte vi på appeller fra kandidatene som stilte til valg, og valg. Svenske Dan-Aria Sucuri, fra søsterpartiet vårt LUF ble valgt som LYMECs nye president.

Til slutt så behandlet vi resolusjoner, og det ble avholdt sterke appeller angående krigen og folkemordet i Ukraina, EUs flyktningpolitikk og energiutviklingen i Europa. På kvelden spiste vi middag ombord på en båt som kjørte langs Tsjekkias lengste elv, Vltava, rundt om i Praha. Vi ble godt kjent med andre ungdomspolitikere i Europa, og det var veldig god stemning.

Amalie og Alida deltok digitalt
Den digitale tilværelsen ble en lærerik opplevelse! Til tider var det vanskelig å få meg seg alt. Det var veldig mye som ble sagt og det gikk veldig fort, men det var spennende. Det vil selvfølgelig alltid være litt digitale problemer her og der, men alt i alt var LYMEC veldig flinke. Det gjorde at vi som satt å fulgte med hjemmefra fikk en god opplevelse. Det ble ganske mange timer foran skjermen, men det var verdt det! Det ble en gøy helg for de som satt hjemme også!

På søndagen takket vi for oss, og tok flyet hjem til Norge.

Del artikkelen