Hopp til hovedinnhold

23. november 2022

| Oppdatert 23. november 2022

Reisebrev fra Romania

Bilde av alle deltakerne på kongressen

Helgen 18-20.november deltok Alida Ravndal, skriveansvarlig (2021-22) på LYMECs høstkongress i Bucuresti. LYMEC er ungdomspartiet som sogner til ALDE og er et transnasjonalt parti i EU som Unge Venstre er medlem av. Kongressen ble avholdt på hotellet Athenee Palace i revolusjonskvartalet i byens sentrum.

Bilde av Athenee Palace

Kongressen ble innledet av Ilhan Kyuchyuk, fra partiet Movement for Rights and Freedoms (MRF) og Co-President av partiet ALDE. Kyuchyuk snakket om viktigheten av LYMEC som ungdomsparti og ønsket oss lykke til med vedtakene vi skulle føre. Videre fikk vi en rapport fra Byrået i LYMEC om hva medlemmene der har drevet med av virksomhet i løpet av dette året. Mot slutten av fredagen behandlet vi hastende resolusjoner om missilangrepene på Polen og om støtte til Iranske kvinners rettigheter under den pågående demonstrasjonen. Helt til slutt vedtok vi LYMECs handlingsplan som vil ha hovedfokusene:

  • Tettere samarbeid med ALDE mot EU-valgene
  • Ha mer fokus på konvensjonelt forsvar samtidig som man vektlegger cybersikkerhet
  • Å kjempe mot autoritære regimer
  • Å kjempe for strukturelle reformer innenfor EUs organer
Bilde av en som står og holder en tale

Etter at det mer formelle var overstått ble det avholdt en panelsamtale mellom blant annet LYMECs leder, Dan-Aria Sucuri, Stephane Sejourne, en lederskikkelse innen Renew Europe og Raimar Wagner, en rumensk politiker. De snakket om «Year of the Youth» kampanjen. I sammenheng med kampanjen hadde LYMEC en rekke arbeidsgrupper som skrev uttalelser om blant annet mental helse, unges sysselsettings- og praktikantmuligheter, inkludering og klima. Etter panelsamtalen fulgte en formell middag med mye god fingermat og minglingsmuligheter.

Dagen etter ble det behandlet en rekke uttalelser og tatt inn et nytt medlem, Nowoczesna Youth, som kjemper mot det i økende grad autoritære regimet i Polen. Samtidig ble Liberal Youth of Moldova suspendert ettersom gruppen er blitt et inaktivt medlem. LYMECs økonomiske rapport ble lagt frem mot slutten av dagen, og det ble stadfestet en ny medlemskapsavgift på 230 euro, pluss 6 cent per medlem.

Bilde av alle deltakerne på kongressen

Kongressen sluttet formelt sett klokken 18.00. Da ble det avholdt en middag på The PUB Restaurant med livemusikk fra et lokalt rockeband med matservering og drikke. Senere samme kveld dro flere av deltakerne til Bucurestis «Red Light District».

Del artikkelen