Hopp til hovedinnhold

Andreas Asphaug

December 6, 2021

| Oppdatert December 6, 2021

Reisebrev fra Strasbourg

Unge Venstres delegasjon i Strasbourg

Av Andreas Hollås Asphaug (Fylkesleder Trøndelag) og Emilie Ovnerud.

Unge Venstre har forrige uke deltatt på kurset «Speak up and lead; Making space for diversity and inclusion in youth organizations” I Strasbourg, Frankrike. Unge Venstre hadde tre deltakere, Andreas Hollås Asphaug (Fylkesleder Trøndelag), Emilie Ovnerud og Ida Reffhaug Andersen. Kurset var arrangert av Lymec og ACPYPN i samarbeid med Europarådet.

Lymec (European liberal youth) er en paraplyorganisasjon som vi i Unge Venstre deltar i. De jobber for et mer liberalt Europa. ACPYPN (African Caribian Pacific Young professional Network) er en organisasjon/samlested for politisk aktive ungdommer i de utvalgte landene. Dette kurset ble holdt på European Youth Centre i Strasbourg, som drives av ungdomsavdelingen til Europarådet.

Kurset handlet om inkludering og mangfold i ungdomsorganisasjoner. I verden i dag er det mange grupper som mangler representering i ulike organisasjoner, og sliter med å bli inkludert. Derfor har vi lært hvordan vi kan bidra til å inkludere, og på den måten gjøre organisasjonen mer mangfoldig.

Vi hadde blant annet besøk av Jana Degrott. Hun er en politiker fra Luxemburg, som har møtt motstand i sin karriere på grunn av sin hudfarge. Jana har kjempet en lang kamp for å komme seg dit hun er i dag. Degrott er i dag folkevalgt og driver organisasjonen «WeBelong», en organisasjon som setter fokus på unge jenter som møter på samme motstand som hun selv gjorde.

Gjennom kurset har vi fått ulike verktøy til å håndtere diskriminering og ekskludering i organisasjonen, samt hvordan forebygge mot dette. Mangfold i ungdomsorganisasjoner er viktig, og gjør organisasjonen generelt bedre. Det er viktig at vi setter dette i fokus, og bygger et mer inkluderende og mangfoldig Unge Venstre. Vi håper å bruke erfaringene vi har lært til å gjøre Unge venstre til et trygt og godt sted for alle.

Del artikkelen