Hopp til hovedinnhold

December 8, 2021

| Oppdatert December 8, 2021

Søk Talentakademiet 2021!

Har du en drøm om å jobbe på Stortinget, i regjeringen eller bli valgt som stortingskandidat? Vil du jobbe med Venstres stortingsgruppe? Ønsker du erfaring fra den hektiske hverdagen i nasjonal politikk, skape ny politikk og banke andre ungdomspartier i debatter? Og ikke minst utfordre komfortsonen? Da er Talentakademiet noe for deg!

Årets Talentakademi vil være fra 6. - 11. mars 2022 i Oslo, og vil i tradisjonen tro finne sted på Stortinget. Som deltaker vil man ta del i arbeidet som skjer på Stortinget i disse dagene, ved å følge Venstre sine representanter og ta del i andre spennende politiske prosesser. Det kommer til å bli lange og innholdsrike dager, med opplegg fra morgen til kveld. Det er med andre ord byr Talentakademiet på en verdifull erfaring med politikk på nasjonalt nivå.

Krav for å søke:

  • Man må ha deltatt på Nasjonalakademiet en gang mellom 2015-2021.
  • Man må være tilgjengelig hele uka fra 6. - 11. mars, uten unntak.

Stortingsgruppa er delt inn i to avdelinger: politisk og kommunikasjon. Som søker bør du tenke igjennom om det er noen av disse avdelingene du foretrekker, og presiser i søknaden din hvilken dette isåfall er. Dersom du er usikker på hva avdelingenes arbeidsoppgaver består i, kan du ta kontakt med Kristin Schultz på 91307230 eller kristin@ungevenstre.no.

Frist for å søke er 15. januar. Søknaden kan sendes til kristin@ungevenstre.no. Det er også henne dere kan henvende dere til om dere skulle ha noen spørsmål.


Søknaden:
I søknaden må du legge ved et søknadsbrev som forteller kort hvem du er og hvorfor du er motivert for Talentakademiet. Inkluder navn, alder og eventuelle nåværende eller tidligere verv du har hatt i Unge Venstre. I tillegg må alle de tre casene under besvares.

Case 1: Skriv en kronikk om en dagsaktuell politisk sak for stortingsrepresentant Grunde Almeland. (Maks 2500 tegn inkl. mellomrom)

Case 2: Unge Venstre vil desperat få ut en sak om ruspolitikk, men det er vanskelig å komme på i media. Skriv en pitch med vinkling og argumenter til Dagsnytt 18.

Case 3: Hvordan endrer Venstre sin rolle seg når vi går over fra regjeringsparti til et opposisjonsparti, og hvilke muligheter åpner dette for partiet? (Maks 3000 tegn inkl. mellomrom)


Del artikkelen