Hopp til hovedinnhold

23. juni 2021

| Oppdatert 23. juni 2021

Til minne om Per Inge Torkelsen

Svart-hvitt bilde av Per Inge Torkelsen på Unge Venstres sommerleir i 1979

Per Inge Torkelsen som tryllekunstner på Unge Venstres sommerleir i 1979

Tirsdag 22. juni fikk vi den triste beskjeden om at Per Inge Torkelsen har gått bort. Per Inge ledet i sin ungdom Rogaland Unge Venstre og var siden den gang en aktiv bidragsyter i både vårt eget ungdomsparti og Venstre.


Siden markerte han seg både som en komiker, forfatter og politiker med en humor det ikke fantes sidestykke til. Ingen, særlig ikke idretten eller pensjonistene, var trygge for hans treffsikre spissformuleringer.


Per Inge gjorde rett og slett samfunnet og politikken litt gøyere.


Per Inges gode humør kommer også frem i hans bidrag til Demokratiets Avantgarde. Om hans tid i Stavanger Unge Venstre sier han; “Du kunne bety någe. Du kunne forandra någe. Du kunne gjør någe bedre. Men det e jo galskaben og festane eg huske best”. Det er ingen tvil om at Per Inge moret seg i Unge Venstre, og at han også gjorde Unge Venstre til et litt kjekkere sted å være.


Vi var mange som hadde gledet oss til å le helhjertet av hans gode vitser og sprø påfunn på sommerleir i år, slik vi også har fått gleden av tidligere. Slik ble det ikke. Unge Venstre har mistet en kjær støttespiller og helsprø gledesspreder.


Han lærte mange av oss at man burde ta seg selv litt mindre høytidelig. Per Inges ettermæle er selve glimtet i øynene når man drister seg til en litt drøy vits. Det var en sann glede å få oppleve Per Inge, et menneske uten sidestykke.


Hvil i fred.Del artikkelen