Hopp til hovedinnhold

22. november 2019

| Oppdatert 7. mai 2021

Til minne om Per Tore Woie

Bilde av Per Tore Woie.

Tirsdag mottok vi nyheten om at æresmedlem i Unge Venstre, Per Tore Woie, har gått bort. Per Tore Woie var leder av Unge Venstre i årene 1992-1994, og har siden hatt fremtredende stillinger som politisk rådgiver for Venstres stortingsgruppe og statssekretær ved Statsministerens kontor.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt nyheten om at Per Tore Woie har gått bort. Woie har vært en viktig bidragsyter til den posisjonen Venstre, og Unge Venstre, i dag har i norsk politikk. Woie etterlater seg en arv som Unge Venstre vil fortsette å videreføre, sier Unge Venstres leder Sondre Hansmark.

I løpet av Woies ledertid markerte Unge Venstre seg som et tydelig, prinsippfast og liberalt ungdomsparti. Organisasjonen fikk mye oppmerksomhet for flere kampanjer i løpet av perioden. I sin senere virksomhet spilte Woie en stor rolle i oppbyggingen av Venstre. Som Hans Antonsen uttalte i åpningstalen ved Aust-Agder Venstres fylkesårsmøte i 2009:

– Under oppbyggingstida tidlig på 90-tallet var det Lars Sponheim, Per Tore Woie og en snusboks på stortingskontoret som var senteret i Venstre.

Woie er den yngste som noensinne har blitt utnevnt som æresmedlem i Unge Venstre. Hans bortgang var dessverre altfor tidlig, men hans ettermæle lever videre. Unge Venstre har mistet en viktig venn, støttespiller og ideolog, mens lærdommen og inntrykkene Woie etterlot seg vil bestå. Hvil i fred.

Del artikkelen