Hopp til hovedinnhold

April 26, 2019

| Oppdatert November 25, 2021

Valgkomitéens innstilling til supplering av sentrale verv 2019

Vimpler på Unge Venstres sommerleir

Unge Venstre skal på ekstraordinært landsstyremøte 3. mai supplere sentralstyret og kunnskapspolitisk utvalg. I forbindelse med suppleringen har Unge Venstres valgkomité, bestående av Martin Frøyland (leder), Even Aronsen, Malin Andrea Eriksen Briggs og Vilde Marie Ystmark valgt å innstille på at sentralstyret og kunnskapspolitisk utvalg suppleres med én kandidat hver. Innstillingen til vervene er basert på søknader og intervju. Begge kandidatene er innstilt enstemmig.

Portrett av August Simonsen

Foto: Oda Scheel

August Simonsen (22)
Innstilles til 1. vara til sentralstyret

August studerer rettsvitenskap, og er for tiden leder av Bergen Unge Venstre. Han er også ungdomskanditat i Bergen og vier mye av sin tid til både UV og Venstre. Han brenner særlig for klima, byplanlegging og liberal ideologi. Av tidligere organisasjonserfaring har August blant annet vært nestleder i BUV og medlem av klima- og miljøutvalget i Unge Venstre. Han har nyttig erfaring fra valgkamp og har i 2017 tatt en rekke skoledebatter i tillegg til å være aktiv med medieutspill.

Robert Haug på talerstolen

Foto: Oda Scheel

Robert Haug (19)
Innstilles til medlem av kunnskapspolitisk utvalg

Robert går sisteåret på Valler vgs og er bosatt på Jar i Akershus. Han sitter i styret i både Viken og Asker og Bærum Unge Venstre. Tidligere har han også vært styremedlem i Akershus Europeisk Ungdom. Robert har et brennende engasjement for skolepolitikk og har mange innspill og idéer på hvordan dagens skolesystem kan forbedres og passe bedre for den enkelte elev.


Innstillingen fra valgkomiteen er en anbefaling til organisasjonen, men det er det ekstraordinære landsstyremøtet 3. mai som avgjør hvem som blir valgt. Komiteen presiserer at det er mulig å stille mot innstillingen, og det er da høflig å gi beskjed direkte til den du ønsker å benke i forkant av valget.


Spørsmål til innstillingen kan rettes til valgkomiteen på mail: nuv.valgkomite@gmail.com, eller til leder Martin Frøyland på tlf 905 98 403.

Del artikkelen