Hopp til hovedinnhold

5. mai 2021

| Oppdatert 5. desember 2021

Unge Venstre på 1-2-3

Unge Venstre er Norges liberale ungdomsparti og ungdomsorganisasjonen til Venstre. Vi kjemper for en grønnere fremtid med frihet for alle.

Vi vil gi deg frihet til å ta dine egne valg, fordi det er du som selv vet best hvordan du vil leve ditt eget liv. Vi vil gjøre det enklere å ta grønne valg, slik at vi kutter klimagassutslipp og løser klimakrisen. Samtidig må vi ta vare på de som faller utenfor og har minst, fordi alle er like mye verdt.

Det har noe å si hvem som styrer i Norge. Med Venstre i regjering gikk klimagassutslippene ned, vi innførte fritt skolevalg og gav elevene mer makt i egen hverdag, vi la frem en rusreform som ville redde liv og vi la ned pelsdyrnæringen for godt. Det hadde aldri skjedd uten Unge Venstre. Vi er et radikalt ungdomsparti som tør der andre tier, og igjennom historien har vi ledet an i viktige kamper. Det har gjort Venstre til et parti som vil ha norsk EU-medlemskap, avkriminalisere cannabis, og stoppe med oljeleting. Det sies at å være liberal er å ha rett, men ti år for tidlig.

Vi er et fremtidsrettet ungdomsparti. Mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å forurense seg baklengs inn i fremtiden, skjønner Venstre at oljen ikke varer evig. Vi kan ikke sette Norge i revers nå. Unge Venstre kjemper for en grønnere fremtid, der det klimavennlige alternativet alltid er det beste, raskeste og billigste. Det gjør vi fordi vi må sikre friheten til de generasjonene som kommer etter oss og skal ta over en levelig jordklode.

For å møte fremtidens utfordringer, trenger vi verdens beste skole. Unge Venstre vil at skolen skal handle om eleven. Derfor har Venstre lansert den største frihetsreformen i videregående noensinne, hvor vi gjør fritt skolevalg til en elevrettighet og mange obligatoriske fag om til valgfag. Vi vil at du skal kunne bruke mer tid på å fordype deg i de fagene du interesserer deg for. Med Venstre er det slutt på høyresidens testregime og venstresidens A4-skole, fordi vi setter kunnskap i sentrum.

Venstre er det eneste partiet som alltid kjemper for frihet til hvert enkelt menneske. Vi kjemper for et grønnere og friere samfunn. Bli med i Unge Venstre og stem Venstre i valget.

Del artikkelen